برگزاری نشست نظرخواهی ادارات کلیدی ذیدخل در مورد پروژهی ابتکار تحول مارکیت انرژی روستایی افغانستان

نشست نظرخواهی از ادارات کلیدی ذیدخل در مورد پروژهی «ابتکار تحول مارکیت انرژی روستایی افغانستان» روز سه شنبه (۲۹ میزان) با اشتراک معین برنامههای وزارت احیا و انکشاف دهات، معین پالیسی و روابط بین المللی اداره ملی حفاظت محیط زیست، معاون ارشد برنامه انکشافی ملل متحد در افغانستان، رؤسای برنامههای وزارت احیا و انکشاف دهات و نمایندگان ادارات کلیدی سکتور انرژی در این وزارت برگزار شد.
در آغاز نشست پوپل حبیبی، معین برنامه های وزارت احیا و انکشاف از تمام ادارات، به خصوص برنامهی انکشافی ملل متحد و اداره ملی حفاظت محیط زیست، برای سهمگیری در تهیهی پرپوزل پروژهی ابتکار تحول انرژی روستایی افغانستان اظهار امتنان کرده، اظهار امیدواری کرد که این پروژه آغازی برای تمویل پروژههای بیشتر از سوی صندوق اقلیم سبز در کشور باشد. وی ضمن اشاره به ارزش انرژی برق، گفت که پروژهی یادشده تاثیرات مثبت قابل ملاحظهای در حفاظت محیط زیست و کاهش اثرات منفی ناشی از تغییرات اقلیمی خواهد داشت. معین برنامههای وزارت احیا و انکشاف دهات خواهان همکاری و هماهنگی ادارات ذیدخل در جریان تطبیق پروژه شد و به نمایندگی از وزارت به آنها از تطبیق مؤثر پروژه اطمینان داد.
آقای ادریس ملیار، معین پالیسی و روابط بین المللی اداره ملی حفاظت محیط زیست نیز گفت که پروژهی ابتکار تحول انرژی روستایی افغانستان حیثیت تهداب برای پروژههای آینده از صندوق اقلیم سبز را خواهد داشت. معین اداره ملی حفاظت محیط زیست از آمادگی کامل آن اداره در امر همکاری در تطبیق پروژه اطمینان داده افزود که جهت تطبیق موفقانهی پروژه لازم است تا همه ادارات ذیدخل با هم همکاری نزدیک داشته باشند.
در ادامه خانم سورایو بوزوروکووا، معاون ارشد برنامهی انکشافی ملل متحد در افغانستان گفت: «امیدواریم بعد از نظرخواهی از ادارات کلیدی ذیدخل، در آیندهی نزدیک کارهای عملی پروژه را آغاز کنیم.» وی از حمایت و همکاری دوامدار برنامه انکشافی ملل متحد با سکتور انرژی کشور اطمینان داده افزود که نیاز است تا پروژههای بزرگتر در سکتور انرژی در سطح دهات کشور تطبیق شود.
سپس، معلومات مفصل در مورد پسمنظر، هدف، مقاصد و فعالیتهای پروژهی ابتکار تحول انرژی روستایی افغانستان از سوی محمد اجمل شینواری، رییس برنامهی انرژی پایدار برای انکشاف دهات افغانستان، نیلوفر ملک، مسوول برنامههای اداره انکشافی ملل متحد و مشاور تخنیکی برنامهی انرژی پایدار به اشتراک کنندگان نشست ارایه شده، به سوالات آنان در مورد پروژه، پاسخ داده شد.
گفتنی است که پروژهی ابتکار تحول انرژی روستایی افغانستان به حمایت مالی صندوق اقلیم سبز و حمایت تخنیکی برنامه انکشافی ملل متحد از سوی وزارت احیا و انکشاف دهات طی مدت ۵ سال تطبیق میشود.