ساکن روستای امید

content_manager
ساکن روستای امید

کوثر از دانش آموخته‌های رشته شرعیات دانشگاه بلخ و یکی از اعضای گروپ پس‌انداز مروارید و گروپ تولیدی درخشان در قریه شیر آباد، از مربوطات ولسوالی دهدادی در ولایت بلخ است.

او ۲۳ سال سن دارد و در یک خانواده چهار نفری با پدر، مادر و یک خواهرش زندگی می‌کند.

کوثر به تشویق مادرش، حدود چهار ماه قبل با برنامه انکشاف اقتصاد روستایی وزارت احیا و انکشاف دهات در بلخ پیوست.

به گفته کوثر با پیوستن به این برنامه و قرضه گرفتن از گروپ پس‌انداز مربوطه‌اش، کار قنداق دوزی را شروع کرده است. او در آغاز با تهیه چند نمونه از قنداق و فروش آن در دکان‌های بازار قریه‌اش، به این موضوع پی برد که قادر به پیش‌برد این کار است. بعدها کوثر با کمک برنامه انکشاف اقتصاد روستایی توانست به بازار دسترسی پیدا کرده و ماهانه قراردادهای ثابت را به نرخ مناسب دریافت کند.

وی اکنون ماهانه ۲۵ قنداق را سفارش می‌گیرد و آنار به قیمت ۱۵۰ افغانی در بازارهای قریه می‌فروشد.

قدم زدن در دنیای مملو از امید، برای کوثر خیلی خوشایند بود و او نیز هر روز درخت امیدش را آبیاری می‌کرد تا ثمره بیشتر بستاند.

سر انجام مفکوره اقتصادی بهتری به ذهن کوثر خطور کرد؛ او با مشوره خانواده و در هماهنگی با مدرسه دینی که در آن درس می‌خواند، سه هزار افغانی دیگر از گروپ پس‌اندازش قرض گرفت و با آن پول به مطبعه بزرگ شهر مزار شریف رفت. ۱۵۰ جلد کتاب‌ دینی را که قیمت یک عدد آن ۱۸ افغانی بود، خریداری کرد و آنرا به کتابخانه مدرسه قریه‌ی‌ شان انتقال داد. کوثر به همکاری یکی از دوستانش، کتاب‌ها را به مبلغ ۳۰ افغانی به شاگردان مدرسه  به فروش رساند و ازین طریق مفاد قابل توجهی به دست آورد.

به گفته‌ی او، اکنون از طریق فروش کتاب، ماهانه ۱۲ هزار افغانی عاید می‌کند و در کنار کمک نقدی به پدرش، مصارف تحصیل خود و خواهرش را نیز می‌پردازد.  

«کتاب‌هایم، یار روزهای دشوار زندگی‌ام هستند، کتاب می‌خوانم و کتاب می‌فروشم تا روزی تمام دختران روستایمان خود را با گوهر علم و دانش بیارایند.» سخنی بود که کوثرهنگام گفتن آن، تبسمی زرین بر لب داشت و موج‌های امید از چشمانش بیرون می‌زد.